Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

  • 5 πιπεριές φλωρίνης bio μεγάλες
  • 5 ντομάτες χαλκιδικής bio
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα bio green family
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά bio
  • 10 κλωναράκια μαϊντανό bio
  • 200 γρ. φέτα bio
  • 2 κ.γ. χυμό τομάτας
  • Ελαιόλαδο bιο
  • Νεράκι
  • Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα.  Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό από τα λαχανικά αφού έχουμε πλύνει και καθαρίσει. Σε μπωλ τρίβουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, που αδειάσαμε στο χοντρό τρίφτη και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό, το ρύζι που το έχουμε πρώτα ξεπλύνει, τον πελτέ και χοντροκομμένη τη φέτα. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και λίγο νεράκι (ανάλογα με το πόσο νερό έχουν βγάλει και οι ντοματούλες μας). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες – όχι μέχρι επάνω για να μην ξεχειλίσει το ρύζι όταν φουσκώσει και ξεραθεί, και ρίχνουμε 2 κουταλάκια απ' το ζουμάκι. Σκεπάζουμε με τα καπάκια. Όσο ρυζάκι περισσέψει το ρίχνουμε χύμα στο ταψί. Άν θέλουμε προσθέτουμε ενδιάμεσα στο ταψί πατάτες αλατοπιπερωμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου