Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΑΣΟ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ

Τα πράσα ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και τα κρεμμύδια, και έχουν πολλά από τις ίδια υγιή οφέλη. Είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνη C, σίδηρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6. Η κατανάλωση πράσων βοηθά να χαμηλώσει η κακή χοληστερίνη (LDL), αυξάνοντας ταυτόχρονα την καλή χοληστερόλη (HDL), συμβάλλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και δρουν ευεργετικά στη λειτουργία ορισμένων οργάνων.
Επίσης Βιταμίνη Α, φολικό, οξύ, θειαμίνη και νιασίνη. Οι ουσίες αυτές είναι απαραίτητες για τη σύνθεση του DNA και τη διαίρεση των κυττάρων.

Περιέχει Κάλιο, ασβέστιο, σελήνιο, μαγνήσιο. Όλες αυτές οι ουσίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και των οστών του σώματος. 

Γενικά είναι πολύ ευεργετικό τρόφιμο για τον οργανισμό μας και συμβάλλει σημαντικά στην υγιή ανάπτυξή. Είναι σημαντικό να το εντάξουμε στη διατροφή μας είτε μαγειρεμένο είτε ωμό στη σαλάτα, ώστε να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες που η φύση του χάρισε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου