Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

2 αυγά bio
4 κ.σ. λάδι καρύδας bio

¼ φλ. τσαγ. Ζάχαρη καρύδας bio
3/4 φλ. Μπανάνα bio λιωμένη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλ. Αμύγδαλα bio, αλεσμένα
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
1/2 κ.γ. κανέλα

3/4 φλ. Καρότα bio τριμμένα
1/2 φλ. Χουρμάδες bio, ψιλοκομμένοι
1/4 φλ. Καρύδα τριμμένη bio
1/4 φλ. Κράνμπερυ bio
1/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης bio, χοντροκομμένα
1/2 φλ. βρώμη bio.

Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα με τη σόδα και την κανέλα. Σε ένα άλλο χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτω τη  βανίλια, το λάδι και την μπανάνα. Ανακατεύω καλά. Ενώνω τα δυο μείγματα και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνω ελαφρά μια φόρμα κέικ, αδειάζω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά. Κέικ χωρίς βούτυρο και χωρίς καθόλου αλεύρι. Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου