ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ.
ακτινίδια ώριμα
- 400 γρ.
ζάχαρη
- 3-4
σταγόνες λεμόνι
- ελάχιστότατη
σκόνη βανίλια
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε
τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβουμε κομμάτια.
- Τα
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε εύκολα με το εργαλείο του
πουρέ.
- Προσθέτουμε
1 φλυτζανάκι καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη και τα
βάζουμε να βράσουν.
- Το
αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά.
- Όταν
αφρίσει αφαιρούμε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι να μείνει καθαρή η
μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε
τις σταγόνες λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε σε
αποστειρωμένα βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου