Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τί είναι το Βούτυρο Καριτέ

Το Βούτυρο Καριτέ  (Shea Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, το οποίο το συναντάμε στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. 
 Αποτελείται από 5 φυτικά λιπαρά οξέα γι΄αυτό  προσδίδει καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες.
Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φαινολικές ουσίες οι οποίες γνωρίζουμε πως παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βουτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες  οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάι. Οι Κατεχίνες θεωρείται πως αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.
To Βούτυρο Καριτέ περιέχει βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων . Όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα,της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου