Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΥΛΙΚΑ:
500γρ φύλλα κρούστας
για την γέμιση
1 κιλό τριμμένη κολοκύθα γλυκιά
1 φλιτ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγ. λάδι
1 φλ. τσαγ. σταφίδες ξανθές
1 φλ. τσαγ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ. σούπας κανέλα
1 βανίλια
1 φλ. τσαγιού λάδι για το τα φύλλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.
Περνούμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε, βάζουμε ακόμη ένα φύλλο από πάνω του. Περνούμε λίγη γέμιση και την πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.Το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ή η γέμιση. Λαδώνουμε την επιφάνεια των φύλλων και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.
Κόβουμε την πίτα σε λωρίδες. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου