Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
  • 4 μελιτζάνες
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 300 γρ. βιολογική ντομάτα
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από το τηγάνι με στραγγιστή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σπιτική ντομάτα μαζί με αλάτι, πιπέρι, μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη και μισό κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι με μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες απλωμένες σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο χοντροκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξαμε, από πάνω το σκόρδο με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου