Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

'Οσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουν εδώ και χρόνια ότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας όπως το γάλα, αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. 
 Το γάλα σόγιας, έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Eίναι καλό να συνδυάζουμε τη σόγια με προϊόντα ολικής άλεσης, όταν δεν υπάρχει άλλη πηγή πρωτεΐνης στο τραπέζι. 
  Eίναι θρεπτική. Eκτός από καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, το γάλα σόγιας  είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου. Αναδεικνύεται καθημερινά ως το καλύτερο στοιχείο για την καθημερινή – ορθή διατροφή των αθλητών ή αυτών που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και όλων όσων επιθυμούν να διατηρούν ένα υγιές σώμα. 

  Προστατεύει από καρδιοπάθειες. Έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες η ευεργετική επίδραση της σόγιας στο καρδιαγγειακό σύστημα. Φαίνεται πως, χάρη στις ισοφλαβόνες, η σόγια μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και την πίεση, ενώ είναι πιθανό να αποτρέπει την αθηροσκλήρωση.  
 Προστατεύει από την οστεοπόρωση. Η μέτρια κατανάλωση σόγιας, όπως και γαλακτοκομικών, μαζί με τακτική άσκηση περιορίζει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου