Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

KAKAO

To κακάο περιέχει σε μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που είναι σύμμαχοι της νεότητας. Aποτελεί σημαντική πηγή  πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το κακάο περιέχει διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση. Επομένως βελτιώνει τη διάθεση και προσφέρει ευεξία και δύναμη. Είναι ιδανική τροφή για παιδιά και μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου