Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Cocoa beans raw, πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Οι Καρποί Κακάο (Cocoa beans raw) χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από φυλές Ινδιάνων. Eίναι μια  από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών. Είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θρομβώσεις του αίματος και να ρυθμίσουν την πίεσή του. Περιέχουν σεροτονίνη, ντοπαμίνη και φαινυλαιθαμίνη, τρεις νευροδιαβιβαστές που δημιουργούν ευχάριστη διάθεση στον άνθρωπο, βελτιώνουν την ψυχική κατάσταση και καταπολεμούν το άγχος.
 Οι πολυφαινόλες που περιέχουν προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και ταυτόχρονα βελτιώνουν τα επίπεδα της καλής. Επίσης είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, υποστηρίζοντας το καρδιακό και καρδιαγγειακό σύστημα. Το μαγνήσιο επίσης μειώνει την πήξη του αίματος και άρα τον κίνδυνο θρόμβωσης, που οδηγεί σε εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές παθήσεις και βοηθά στη ρύθμιση άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το κάλιο και η βιταμίνη D στον οργανισμό συμβάλλοντας στην παραγωγή ενέργειας.
Τα φλαβονοειδή προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η εμφάνιση και η ποιότητά του.
Χρήση: Για να λάβουμε την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα θρεπτικών στοιχείων, καταναλώνουμε 10-15 καρπούς την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου