ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σταφύλι
1 κιλό σταφύλι
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού νερό
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Xυμό μισού λεμονιού
Πλένουμε καλά τα
σταφύλια, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα,
ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τ᾿ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, και σαν συντηρητικό. Καλή επιτυχία!!!
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τ᾿ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, και σαν συντηρητικό. Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου