Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

SOURCE OF LIFE ADULT GOLD GUMMIES

Πολυβιταμινούχο Φυσικό Συμπλήρωμα Ενηλίκων. Περιέχει πάνω από 200 φυσικά συστατ.
(ωκεάνια φύκια, μικροφύκια, βιολογικά θεραπευτικά μανιτάρια, υπερ-φρούτα, ωμέγα λιπαρά
οξέα, αποτοξινωτικά, αντιγηραντικά και πλήρη σειρά προβιοτικών και φυσικών ενζύμων.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΕΑΤΑ

Τα βιολογικά κρέατα παράγονται από ζώα με σωστή παραδοσιακή εκτροφή. Αναπτύσονται σε ένα φυσικό περιβάλλον. Βόσκουν ελεύθερα σε λιβάδια. Καθημερινά παρατηρούνται τα ζώα, ως προς την υγεία, την κατάστασή τους και τις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να έχουν  και τα φροντίζονται ανάλογα. Έπειτα οδηγούνται με ειδικά φορτηγά σε εγκεκριμένα σφαγεία, τα οποία πληρούν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται τόσο ως προς την μεταχείριση των ζώων, όσο και προς την διασφάλιση των κανόνων υγιεινής. Στα εγκεκριμένα σφαγεία γίνεται έλεγχος από κτηνιάτρους, του κάθε ζώου τόσο πριν όσο και μετά την σφαγή.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΓΑΝOΔΕΡΜΑ (REHSHI)


Το Γανόδερμα  (basidiomycete macrofungus)ανήκει στην οικογένεια μυκήτων Polyporacea.  Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως «το μανιτάρι της αθανασίας» στην Κίνα κ.α. ασιατικές χώρες. Βοηθάει στο:
Καρδιαγγειακό σύστημα Τα γανοντερικά οξέα, που βρέθηκαν στο Ganoderma lucidum, προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος. Σε κουνέλια και αρουραίους που δόθηκε εκχύλισμα Ganoderma lucidum (GLE), η συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκαν και η δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στα απαγωγά νεφρικά σωληνάρια περιορίστηκε. Το εκχύλισμα δεν μείωσε τον καρδιακό ρυθμό σε αυτά τα ζώα, αν και υπήρξε σαφής δοσοεξαρτώμενη υπόταση. Ο μηχανισμός των υποτασικών δράσεων του Ganoderma lucidum αποδόθηκε σε κεντρική αναστολή της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας.
Ανοσοποιητικό σύστημα Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυσακχαρίτες του G. lucidum διαφοροποιούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, τόσο in vivo και in vitro. Οι ανοσο-ρυθμιστικές επιπτώσεις των πολυσακχαριτών του G. lucidum συμπεριλαμβάνουν την προώθηση της λειτουργίας των αντιγόνο-παρουσιαστικών κυττάρων, του συστήματος μονοπύρηνων-φαγοκυττάρων, τη χημική και κυτταρική ανοσία. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιούνται για το άσθμα, δερματίτιδα, βρογχίτιδα, ρευματισμούς, επιπεφυκίτιδα κ.α.
Ηπατική λειτουργία και επίπεδα γλυκόζης αίματος Το G. lucidum ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro). Τα γανοντερικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά in vitro, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Σε ένα ζωικό μοντέλο, το εκχύλισμα G. lucidum φάνηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM), με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρβοξυ-κινάση (PEPCK).
Νευρικό σύστημα Το εκχύλισμα Ganoderma lucidum (GLE) μείωσε σημαντικά τη λανθάνουσα κατάσταση ύπνου, αύξησε το χρόνο ύπνου, τον non-REM χρόνο ύπνο σε αρουραίους που έλαβαν pentobarbital. Φαίνεται ότι το GLE ασκεί υπνωτική δράση όμοια-βενζοδιαζεπίνης, τουλάχιστον εν μέρει. Χρησιμοποιείται επίσης για ένα μεγάλο αριθμό των ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων μυϊκών νόσων, ανορεξίας και αδυναμίας μετά από μακρά ασθένεια.

ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ

1 φλιτζάνι αρακάς bio
1 κεσεδάκι γιαούρτι100 γρ.bio
τυρί bio1/2 κούπα
δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Βάζουμε στο μίξερ τον αρακά μέχρι να λιώσει, και προσθέτουμε το σκόρδο, το ανθότυρο, το δυόσμο και τον μαιντανό. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο πιπέρι. Φοβερό χρώμα και γεύση!!!

ΠΡΩΤΕΪΝΗ SPIRUTEIN

Ενεργειακό ρόφημα 100% φυσικό, χωρίς λίπος σε 7 διαφορετικές γέυσεις. Προσφέρει ενέργεια, ευεξία, κάλυψη διατροφικών ελλείψεων. Aδυνάτισμα (όταν χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο γεύματος).
Η περίφημη φόρμουλα Spiru-Tein, σε ποικιλία θαυμάσιων γεύσεων, έρχεται κάθε χρόνο Νο1 σε πωλήσεις στις ΗΠΑ. Περιέχει πρωτεϊνη (41%) από ρύζι, σόγια  και μπιζέλι (πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο συνδυασμός πρωτεϊνης διαφορετικής προέλευσης δίνει τα καλύτερα διατροφικά αποτελέσματα). Περιέχει επίσης πλήρη σειρά βιταμινών και μετάλλων, φυτικές ίνες (guar gum, πίτουρο βρώμης, πηκτίνη μήλου κ.ά.), γύρη μελισσών, βιοφλαβονοειδή, λεκιθίνη, χλωροφύλλη, ένζυμα (παπάγια, βρομελίνη). Φυσικό γλυκαντικό: φρουκτόζη.
Σημείωση: Η σόγια που χρησιμοποιείται είναι φυσική, μη μεταλλαγμένη (non GMO).

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΝΟΣΤΙΜΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

1 μικρό πεπόνι
10 κεράσια
1 μπανάνα
5-6 φράουλες

2 κουτ. σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
2 κουτ. σούπας κονιάκ.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη μπανάνα και τις φράουλες και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα ρίχνουμε σε μπόλ. Πλένουμε το πεπόνι, κόβουμε το πάνω μέρος, αδειάζουμε το περιεχόμενο του στο μπόλ μαζί με τα άλλα φρούτα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα φρούτα και τα ρίχνουμε στη φλούδα του πεπονιού που χρησιμοποιούμε για σαλατιέρα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, ώστε να κρυώσουν τα φρούτα και να μπερδευτούν τα υγρά τους.

ΣΟΥΣΑΜΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ
Το σησάμι βρέθηκε να έχει ανασταλτική επίδραση στη γήρανση γιατί περιέχει βιταμίνη Ε που αναγνωρίζεται ως συστατικό των τροφίμων με αντιγηραντική δράση.
ΥΠΟΧΟΛΗΣΤΕΡΗΝΑΙΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ- ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
Το σησάμι και τα προϊόντα του έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Η ικανότητα αυτή οφείλεται στην παράλληλη δράση τριών μηχανισμών: την επίδραση των λιπαρών οξέων, τη δράση της βιταμίνης Ε (τοκοφερόλες) και τη δράση της σεσαμίνης. Η σύνθεση των λιπαρών οξέων του σησαμιού χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ακόρεστων λιπαρών οξέων. Πειράματα σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι η αύξηση των λιπαρών αυτών οξέων στη διατροφή, μειώνει την χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο.
Η βιταμίνη Ε, ως αντιοξειδωτική προστατεύει την LDL από οξείδωση και κατά συνέπεια τον ανθρώπινο οργανισμό από αρτηριοσκλήρυνση.

ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα που να αποδεικνύουν τις αντιυπερτασικές ιδιότητες του σησαμιού, θεωρείται πιθανό η κατανάλωση σησαμιού και των προϊόντων του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, λόγω της πινορεξινόλης μια από της κύριες αντιοξειδωτικές ουσίες του σησαμιού, η οποία έχει αποδεδειγμένη αντιυπερτασική δράση.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΣΑΜΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ
Η σεσαμίνη βρέθηκε ότι βελτιώνει τη δράση ενός αριθμού ενζύμων του ήπατος.
Τα ένζυμα αυτά σχετίζονται με την ικανότητα του ήπατος να διασπά τοξικές ουσίες του αίματος.
Χορήγηση σεσαμίνης και α – τοκοφερόλης μειώνει σημαντικά την αιθανόλη στο αίμα.
ANTIOΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟΥ.
Μια από τις σημαντικότερες ιδιότητες του σησαμελαίου είναι η υψηλή σταθερότητα του ως προς την οξείδωση, ιδιότητα γνωστή από τα αρχαία ακόμη χρόνια.
Πρώτος ο Grettie, πρόσθεσε μικρές ποσότητες υδρογονωμένου σησαμελαίου ως αντιοξειδωτικό σε λαρδί και άλλα λίπη. Αργότερα ο Fiero ανακάλυψε ότι το υδρογονωμένο σησαμέλαιο είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην οξείδωση σε σύγκριση με άλλα υδρογονωμένα φυτικά έλαια.
Το σησαμέλαιο, κατά την αποθήκευση του, δεν ταγγίζει όπως άλλα έλαια, και κατά τη θέρμανση του δεν αυξάνει το ιξώδες του (φαινόμενο που παρατηρείται στα άλλα έλαια, λόγω αντιδράσεων πολυμερισμού), δεν “καπνίζει” και δεν δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές.
Η αντιοξειδωτική δράση τόσο της σεσαμολινόλης όσο και της σεσαμινόλης είναι ισχυρότερη σε σύγκριση με τις άλλες δύο φαινολικές ουσίες και μάλιστα ισχυρότερη από αυτή της βιταμίνης Ε.


Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΡΑΓΙ

6 αυγά ΒΙΟ
8 σπαράγγια ΒΙΟ καθαρισμένα, ψιλοκομένα
10 ντοματίνια ΒΙΟ κομμένα στην μέση
2 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟ ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ΒΙΟ ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΒΙΟ
 

Τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Σε10 λεπτά προσθέτουμε τα ντοματίνια, αυτά θα βγάλουν τα υγρά τους και θα βοηθήσουν τα λαχανικά μας να μαλακώσουν περισσότερο. Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αυγά στα λαχανικά μας. Ανασηκώνουμε την ομελέτα στα άκρα, αλλάζουμε πλευρά για να ψηθούν και οι 2 πλευρές, επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί. Διακοσμούμε το πάνω μέρος της ομελέτας με τα σπαράγγια και τα ντοματίνια.
Καλή σας όρεξη!!!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

Τα κάσιους είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, μαγνήσιο και χαλκό. Οι βιταμίνες Β είναι η ομάδα βιταμινών που εμπλέκονται στην κατασκευή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι απαραίτητες στη μεταβολική δραστηριότητα του σώματος. Τα λιπαρά που περιέχονται στα κάσιους είναι ακόρεστα λιπαρά ή αλλιώς καλά λιπαρά. Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία μας και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο αίμα καθώς και στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών νόσων και των εγκεφαλικών επεισοδίων