Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΛΑΥΡΑΚΙ - ΤΣΙΠΟΥΡΑ

Το λαυράκι και η τσιπούρα ανήκουν σην κατηγορία λευκά ψάρια.
Από θρεπτικής άποψης, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που τα καθιστά μια ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή, εναλλακτική του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε λιπαρά και κυρίως κορεσμένα.
Αποτελούν πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, αν και σε μικρότερη περιεκτικότητα από τα λιπαρά ψάρια.Το Θεωρούνται  εκλεκτά ψάρια στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα ενώ χρησιμοποιειούνται για διατροφή και από άλλους λαούς. Μπορεί να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, πχ. στη σχάρα, στον ατμό, στο φούρνο κ.ά. Είναι κυρίως ψάρια της ανοικτής θάλασσας, αλλά πλησιάζουν σε υφάλμυρα και γλυκά νερά, όπως σε λιμνοθάλασσες και εκβολές ποταμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου