Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

7 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

Δείξτε υπομονή και επιμονή. Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, για να πείσουμε ένα παιδί να δοκιμάσει μια τροφή θα πρέπει να του την προτείνουμε πολλές φορές (10-15 φορές). Βάζετε λοιπόν συχνά στο τραπέζι ένα πιάτο με λαχανικά στο τραπέζι και να είστε σίγουροι πως κάποια στιγμή θα το δοκιμάσει.  
Μαζί για ψώνια. Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας για ψώνια  και εξηγήστε του το όνομα του κάθε λαχανικού, ποιο μέρος του καταναλώνουμε και με ποιο τρόπο (ωμό, βραστό).
Σερβίρετε το σπανάκι με απλό τρόπο. Στα παιδιά δεν αρέσουν  τα πολύπλοκα πιάτα γι’ αυτό αποφύγετε τις πλούσιες σάλτσες στο μαγείρεμα αλλά και την προσθήκη έντονων μυρωδικών. Δώστε τους την ευκαιρία να το γευτούν ξεχωριστά και νοστιμίστε τα μόνο με λίγο ελαιόλαδο ή και λεμόνι. Περιορίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, γιατί τα περισσότερα παιδιά φοβούνται την καυτερή τους γεύση και δεν δοκιμάζουν οτιδήποτε τα περιβάλλει.
Σερβίρετε τα σαν σνακ. Σερβίρετε με μια υγιεινή σος γιαουρτιού ή σαν σπανακόπιτα κ.α.
Πειραματιστείτε με συνταγές. Δεν τρώει σπανάκι? Προσφέρετε σε μορφή σαλάτας.. Ανακατέψτε με άλλα μικρά κομμάτια λαχανικών με ρύζι ή ζυμαρικά και τυρί.
Δώστε το καλό παράδειγμα. Αν το δικό σας γεύμα δεν περιλαμβάνει σπανάκι, το παιδί σας πολύ δύσκολα θα επιλέξει να τα καταναλώσει. 
Αποφύγετε να επιμένετε ή να τιμωρήσετε το παιδί, αν αρνείται να δοκιμάσει τη σαλάτα του. Αντίθετα, επιβραβεύστε το όταν καταναλώνει πλήρη γεύματα. Και μην επιβραβεύετε την κατανάλωση των λαχανικών με ένα γλυκό ή ένα δώρο. Ο σκοπός δεν είναι να εξαγοράσετε τα παιδιά σας, αλλά να τα βοηθήσετε να αγαπήσουν αυτές τις υγιεινές τροφές! 
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου