Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΠΕΠΟΝΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ

Το πεπόνι ειναι εξαιρετικά δροσιστικό φρούτο και αποτελεί καλή πηγή καροτίνης, ουσίας με αντιγηραντικές ικανότητες, ευεργετική για το καρδιαγγειακό σύστημα. Είναι αρκετά καλή πηγή βιταμίνης C, καθώς μια μερίδα πεπόνι (200γρ) προσφέρει πάνω από το 30% των αναγκών μας στην εν λόγω βιταμίνη. Περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6, ουσίες που συνεισφέρουν στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό. Όπως τα περισσότερα φρούτα έτσι και το πεπόνι είναι εξαιρετική πηγή καλίου, προλαμβάνοντας και συμβάλλοντας στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.Η υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό και οι λίγες θερμίδες το κάνει ιδανικό σύμμαχο για την απώλεια κιλών.
Εκτός όμως από όλα αυτά ένα Μπάνιο με Πεπόνι βοηθά στην ανακούφιση των αλλεργιών. Καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι στους 36-37 ° C, ρίξτε κομμάτια πεπόνι και φέτες από φλούδες πεπονιού, για επτά φορές. Επίσης αν εγκαύματα και μώλωπες –αργούν να επουλωθούν- στην καμένη περιοχή βάλετε ένα κομμάτι από κατεψυγμένο χυμό πεπόνι και θα σας ανακουφίσει
Βοηθά κατά του πόνου στις αρθρώσεις. Τρώτε 2-3 φέτες πεπόνια το πρωί και το βράδυ. Μέσα σε μια εβδομάδα θα αισθανθείτε ανακούφιση.
Το Πεπόνι ανακουφίζει τον πόνο, διευκολύνει την γενική υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου