Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΜΕΛΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Η πλούσια διατροφική αξία του γιαουρτιού το καθιστά ως την απαραίτητη, αναντικατάστατη, καθημερινή τροφή που συνδυάζει απόλυτα το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Προσθέτοντας μέλι θα δείτε τον οργανισμό σας να απογειώνεται, γιατί προσφέρει πολλαπλά οφέλη.
Η διατροφική αξία του γιαουρτιού είναι μεγαλύτερη ακόμα και από του γάλακτος καθώς περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων (κυρίως ψευδάργυρο) και βέβαια ασβεστίου.  Η σαφώς μειωμένη περιεκτικότητα του σε σάκχαρα και λακτόζη, το καθιστά ελκυστική τροφή για όσους υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη ενώ είναι ιδιαιτέρως εύπεπτο. Επίσης, χάρη στους μικροοργανισμούς που περιέχει δρα προστατευτικά για το έντερο, δεδομένου ότι είναι πλούσια πηγή προβιοτικών.
Η προσθήκη του μελιού ενισχύει τον οργανισμό με ιχνοστοιχεία και σάκχαρα που χαρίζουν άμεσα ενέργεια.
Το Θυμαρίσιο μέλι είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Τονώνει τον οργανισμό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, αυξάνει την ενεργητικότητα και τις φυσικές δυνάμεις του ανθρώπου.Το μέλι θυμαριού θεωρείται η καλύτερη ποικιλία παγκοσμίως, λόγω της εξαιρετικής γεύσης, του χρυσαφένιου χρώματος και των πολυάριθμων θρεπτικών του ιδιοτήτων. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα κι αμινοξέα, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και φαινολικά οξέα, ενώ ξεχωρίζει κυρίως λόγω των βιολογικών ιδιοτήτων του μονοτερπενίου, ένωσης με τεράστια βιολογική αξία, που συναντούμε αποκλειστικά στο θυμαρίσιο μέλι. Η μάσηση της κηρήθρας είναι εξαιρετικά ευεργετική για τα δόντια, ενώ η κατάποσή της σε μικρές ποσότητες ωφελεί το στομάχι, λειτουργώντας ως ήπιο μαλακτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου