Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΦΡΕΣΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

O κουρκουμάς έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Το κύριο συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, η οποία του προσδίδει το χαρακτηριστικό, βαθύ κίτρινο χρώμα του. Μελέτες απέδειξαν ότι η κουρκουμίνη διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης.
Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων φλεγμονής και ρευματοειδούς αρθρίτιδας στους ανθρώπους. Από άλλες μελέτες προέκυψε ότι μειώνει τη χοληστερόλη, προστατεύει το ήπαρ από τις τοξίνες, ενισχύει την άμυνα του στομάχου κατά των οξέων, ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς.
Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα βελτίωσε την πρωϊνή δυσκαμψία, την ικανότητα βαδίσματος και το πρήξιμο των αρθρώσεων. Αντιμικροβιακό, αντιικό, αντιμυκητιακό. Φαίνεται ότι βοηθάει στη επούλωση δερματικών πληγών διαβητικών και ότι προστατεύει από το γεροντικό καταρράκτη. Αυξάνει τη διαλυτότητα της χολής και της έκκρισης χοληστερίνης και χολερυθρίνης. Πιθανώς αποτελεσματικό στην πρόληψη χολολιθίασης. Πιθανώς κατά της σπαστικής κολίτιδας και του πεπτικού έλκους.
Βοηθάει στην καταπολέμηση όλου του εύρους των φλεγμονών που όλοι έχουμε μέσα μας, χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζουμε. Παράλληλα, ο κουρκουμάς έχει την ιδιότητα να καθαρίζει συνολικά όλο τον οργανισμό μας, καθώς ανήκει στην κατηγορία των ισχυρών αντιοξειδωτικών βοτάνων. Είναι ένα βότανο με πολύ έντονο το καθαριστικό στοιχείο, γι’ αυτό και είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των φλεγμονών που πολύ συχνά εμφανίζονται στο έντερο.
Σε πνευματικό επίπεδο, ο κουρκουμάς θεωρείται ότι προάγει τη θεϊκή ενέργεια και την ευημερία, καθαρίζει τα τσάκρας και το αιθερικό σώμα και χρησιμοποιείται κατά κόρον απ΄όσους ασχολούνται με τη γιόγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου