Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΜΕΛΙ με ΚΑΡΥΔΙΑ

Το θυμαρίσιο μέλι, έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση και αποτελεί άριστο τονωτικό. Έχει ακόμη αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στη γρήγορη επούλωση των πληγών. Το μέλι θυμαριού θεωρείται η καλύτερη ποικιλία παγκοσμίως, λόγω της εξαιρετικής γεύσης, του χρυσαφένιου χρώματος και των πολυάριθμων θρεπτικών του ιδιοτήτων. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα κι αμινοξέα, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και φαινολικά οξέα, ενώ ξεχωρίζει κυρίως λόγω των βιολογικών ιδιοτήτων του μονοτερπενίου, ένωσης με τεράστια βιολογική αξία, που συναντούμε αποκλειστικά στο θυμαρίσιο μέλι.
Είναι μία από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, αφού περιλαμβάνει περισσότερες από 70 διαφορετικές ουσίες, απαραίτητες για όλα τα στάδια της ζωής. Χάρις στη μοναδική σύνθεσή του δίνει δύναμη και ενέργεια στον οργανισμό, ρυθμίζει το μεταβολισμό και θωρακίζει τη σωματική και ψυχική υγεία. Συνιστάται σε όλες τις δίαιτες και σε άτομα όλων των ηλικιών.
Τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή φυσικών ουσιών με αντιοξειδωτική δράση όπως η μελατονίνη, το ελαγικό οξύ, η βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή και οι πολυφαινόλες. Τα παραπάνω συστατικά εμφανίζουν προστατευτική δράση κατά τη γήρανσης, της εμφάνισης φλεγμονών και τέλος ψυχιατρικών διαταραχών.
Αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή είδη ξηρών καρπών στη χώρα μας και είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχει ω3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου.
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου