Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΥΗΣ

Το σιρόπι  αγαύης (Agave) είναι νέκταρ από το φυτό Agave που ευδοκιμεί  ιδιαίτερα στο Μεξικό.
Θεωρείται πιο γλυκό κατά 1,5 φορά από το μέλι και την κοινή επεξεργασμένη ζάχαρη. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται ως υγιεινό υποκατάστατο γλυκαντικού. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δίαιτες διαβητικών ασθενών. Περιέχει ινουλίνη, η οποία βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου.
ΜΠΑΡΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΥΛΙΚΑ
130γρ. αλεύρι bio
150γρ. νιφάδες βρώμης bio
60γρ. ξηροί καρπούς bio
1/2 κ.γ. κανέλα (ή περισσότερο)
120γρ σιρόπι αγαύης bio
100γρ. βούτυρο bio
1 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας σας bio (χωρίς ζάχαρη
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 εκ. και πιέζουμε καλά να σταθεροποιηθεί.
Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στο
multi. Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά μαζί (αλεύρι, βρώμη, φουντούκια, κανέλα). Ρίχνουμε το βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια και το σιρόπι αγαύης και πλάθουμε με το χέρι μας να προκύψει μια ζύμη. Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψάκι και τη στρώνουμε με το χέρι μας. Το υπόλοιπο 1/3 το φυλάμε στο ψυγείο.
Ψήνουμε για 15' ώστε να δούμε ότι έχει χρυσαφίσει στους 170 βαθμούς αέρα.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 1-2' και στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια. Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη από το ψυγείο και την τρίβουμε με το χέρι μας σε ακανόνιστα κομμάτια πάνω στην μαρμελάδα. Βάζουμε ξανά στο φούρνο και ψήνουμε για 30' περίπου. Αν ο φούρνος μας είναι δυνατός και δούμε ότι αρχίζει και σκουραίνει πολύ η επιφάνεια, το βγάζουμε νωρίτερα. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια με καλό μαχαίρι. Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου