Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΑΥΓΟΛΕΜΕΝΟ

ΥΛΙΚΑ
10 χοντρά στόγγυλα bio
2 κρεμμύδια bio
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο bio
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος bio
10 κ.σ. ρύζι Καρολίνα bio
2 καρότα τριμμένα bio
1/2 ματσάκι μαϊντανός, άνηθος bio
αλάτι,πιπέρι, 2 αυγά bio, 
χυμός από 2 λεμόνια bio
Αφαιρούμε το καπάκι από τα κολοκύθια αφού τα έχουμε πλύνει. Αδειάζουμε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβουμε. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα κολοκύθια (την ψιλοκομμένη σάρκα), τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄. Τέλος ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό να χυλώσει η γέμιση. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκύθια μέχρι τα ¾του ύψους τους. Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι. Τοποθετούμετα κολοκύθια στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά. Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου