Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΖΕΛΕ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΦΡΕΣΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα βερίκοκα bio (τα ζυγίζουμε καθαρισμένα από κουκούτσια και πλυμμένα)
100 γρ. μέλι
100 γρ. ζάχαρη χρυσή
6 φύλλα ζελατίνης 
Εκτέλεση:
Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα βερίκοκα, τα καλύπτετε καλά με νερό και αφήνετε να πάρoυν βράση. Βράζετε για 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα βερίκοκα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη. Μεταφέρετε το 1/3 του πολτού σε ένα μπολ. Στύβετε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί, προσθέτετε τον υπόλοιπο πολτό βερίκοκων και ανακατεύετε και πάλι. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, για να σφίξει το ζελέ. Τις ξεφορμάρετε βυθίζοντάς τες για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε.
Καλή επιτυχία!!!      * (συνταγή Στέλιου Παρλιάρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου