Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες  του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα πράσινα φασολάκια δρουν προστατευτικά από τα καρδιαγγειακά νοσήματα Τέλος, βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνήμης. Όπως όλα τα λαχανικά έτσι και τα φασολάκια είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την καλή υγεία του οργανισμού μας.
Φτιάχνουμε και νόστιμο ΠΟΥΡΕ
Παίρνουμε 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα και βρασμένα. Τα περνάμε στο μπλέντερ με αλάτι, λάδι  μέχρι να γίνουν πηχτός πολτός. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι και έχουμε ένα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου