Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

6 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

1) Η πατάτα λανθασμένα σχετίζεται με την παχυσαρκία. Η βραστή ή η μαγειρεμένη σε ατμό περιέχει λιγότερες από 140 θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά, ενώ συγχρόνως εύκολα δημιουργεί αίσθημα κορεσμού καθώς «χωνεύεται» πολύ αργά. Αδιαμφισβήτητα, γίνεται ένα αρκετά παχυντικό τρόφιμο όταν τηγανίζεται, λόγω του λαδιού που απορροφά (μία μερίδα τηγανητές πατάτες –περίπου 145-150 γραμμ.– αποδίδει 450-470 θερμίδες).

2) Εάν θέλεις να απολαύσεις τηγανητές πατάτες με το λιγότερο κόστος για τη σιλουέτα σου, να τις προτιμάς χοντροκομμένες: έχει βρεθεί ότι περιέχουν 8% λίπος, ενώ στις ψιλοκομμένες φτάνει το 15%. Ακόμη πιο παχυντικές είναι οι πατάτες τύπου τσιπς που αποτελούνται κατά 20% από λίπη. Αφού τελειώσεις το τηγάνισμα, στράγγισέ τες σε χαρτί κουζίνας ώστε το λίπος να μειωθεί ακόμη κατά 5%.

3) Μια πατάτα καλύπτει πάνω από 20% των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη Β6, απαραίτητη για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

4) Προτίμησέ την ψητή με τη φλούδα της: περιέχει το ένα τρίτο της απαιτούμενης καθημερινά ποσότητας καλίου.

5) Μία πατάτα μάς εξασφαλίζει πάνω από το 25% των ημερησίων αναγκών μας σε βιταμίνη C.

6) Από μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων προέκυψε η ευεργετική επίδραση της πατάτας σε άτομα με υπέρταση: σε ποσοστό 81% των συμμετεχόντων στη μελέτη υπερτασικών παρατηρήθηκε η ρύθμιση της πίεσης στα φυσιολογικά όρια με τη χρήση της μισής μόλις δόσης των φαρμάκων κατά της υπέρτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου