Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΗΛΟΥ



ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗΛΟ 182 gr
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C 
8.4 mg 
ΒΙΤΑΜΙΝΗ E 
0.3mg
ΒΙΤΑΜΙΝΗ A 
983 IU
ΒΙΤΑΜΙΝΗ K 
4.0mcg  
ΝΙΑΣΙΝΗ 
0.2mg  
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6
0.1mg  
ΦΥΛΙΚΟ ΟΞΥ
5.5mcg  
ΧΟΛΙΝΗ
6.2mg
  
ΜΕΤΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗΛΟ 182 g
ΑΣΒΕΣΤΙΟ
10.9mg 
ΣΙΔΗΡΟ
0.2 mg 
ΜΑΓΝΗΣΙΟ
9.1 mg
ΦΩΣΦΟΡΟ
20 mg
ΚΑΛΙΟ
195 mg
ΝΑΤΡΙΟ
1.8mg
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ
0,1mg
ΜΑΓΝΗΣΙΟ
0.1mg
  
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ. Τα μήλα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών. Το ποσοστό τους ανέρχεται στο 17% της ημερησίας πρόσληψης. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στην φλούδα του μήλου και είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την δυσκοιλιότητα.
ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

-   ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ   
-   ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ 
-   ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
-   ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΕΡΟΥ
-   ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΘΜΑΤΟΣ
-   ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
-   ΥΓΙΗ ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ
 Συμπερασματικά, το μήλο είναι ένα από τα φρούτα που είναι πολύτιμο για την υγεία μας. Η κατανάλωση μήλων πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής αφού οι ευεργετικές τους ιδιότητες είναι πολλές και καλό είναι να το καταναλώνουμε ολόκληρο με την φλούδα, εάν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πολύτιμα συστατικά που περιέχονται σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου