Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΒΙΟ

450 γρ. μπρόκολο bio, κομμένο σε μπουκετάκια
500 ml γάλα bio
120 ml κρέμα γάλακτος bio
80 γρ. αλεύρι bio
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη bio

3 αβγά bioκαι 3 ασπράδια αβγών
φλούδα από 1/2 λεμόνι bio
1 σκ. σκόρδου bio
ελαιόλαδο bio, αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Βάζουμε νερό με αλάτι σε κατσαρόλα και βράζουμε το μπρόκολο για 5'. Το στραγγίζουμε. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και το σκόρδο σε φετάκια. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε  για 1'. Κατόπιν προσθέτουμε εκτός φωτιάς τους 3 κρόκους αβγών, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τη φλούδα λεμονιού. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπρόκολο. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με ελάχιστο αλάτι. Την ενσωματώνουμε απαλά με κουτάλι στο μείγμα, σε 4-5 δόσεις. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το σουφλέ 40'-45' χωρίς να ανοίξουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου. Οταν δούμε ότι έχει φουσκώσει πολύ κι έχει ξεροψηθεί από πάνω το βγάζουμε και το σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου