Το κακάο είναι ένας απλός και άκρως απολαυστική «βοηθός» της
μνήμης. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο
και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που
οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες.
Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται άμεσα από μια επιστημονική έρευνα ότι αυτή
η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά
ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση. Eπίσης τo κακάο περιέχει σε μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικές ιδιότητες,
που είναι σύμμαχοι της νεότητας. Aποτελεί σημαντική πηγή
πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες
προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα
αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.Το κακάο περιέχει
διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το
κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται
από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την
ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική
δράση. Επομένως βελτιώνει τη διάθεση και
προσφέρει ευεξία και δύναμη. Είναι ιδανική τροφή για παιδιά και
μεγάλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου