Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΕΫΛΑΝΗΣ

Η κανέλας Κεϋλάνης Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική σε ροφήματα, στον καφέ, σε γλυκίσματα. Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιειθεί κατά του κρυλογήματος, της γρίπης, για προαγωγή καλής πέψης, για εντερική καντιντίαση, για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Εκτιμάται για τις θερμαντικές, αντισηπτικές της ιδιότητες. Είναι αντιμικροβιακή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, είναι διεγερτική της μήτρας και βοηθά στη χώνεψη.
Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στο δημοφιλές μπαχαρικό λόγω κυρίως της επίδρασής του στην καταπολέμηση του διαβήτη.
Η ουσία MHCP της κανέλας, που ανήκει στις πολυφαινόλες, μιμείται την ινσουλίνη, ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς ινσουλίνης και δρα εντός των κυττάρων σε συνέργεια με την ινσουλίνη. Επιπλέον, λόγω των αντιοξειδωτικών της ουσιών της η κανέλα δρα κατά των μεταβολικών διαταραχών, που επιδρούν στην αρτηριακή πίεση, στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου