Το μούσλι έχει μεγάλη θρεπτική αξία και στη σύγχρονη υγιεινή διατροφή και στη χορτοφαγία καταλαμβάνει βασική θέση.
Η αυθεντική συνταγή για μούσλι παραδοσιακά, λέγεται ότι παρασκευάζονταν ως
εξής:
Για ένα ολόκληρο βράδυ μουλιάζουμε 1 κουταλιά
της σούπας νιφάδες βρώμης, σε 3 κουταλιές νερό. Την επόμενη ημέρα το πρωί προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού - 2 κουταλιές σούπας χυμό μήλου - 1 κουταλιά σούπας συμπυκνωμένο γάλα και 200gr μήλο (κατά προτίμηση ξινόμηλο τριμμένο με
τη φλούδα του)
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα ή
φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου