Το όνομά του προέρχεται από την ολλανδική λέξη bockweit , που
σημαίνει "σιτάρι οξιάς" έχει μια μαλακή, λεπτή γεύση, ενώ το ψημένο έχει γεύση
ξηρού καρπού.
Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το είναι ένα δημητριακό,
στην πραγματικότητα είναι ένας σπόρος φρούτου. Χρησιμοποιείται σε αλεύρι και λόγω του ότι δεν περιέχει γλουτένη,
αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, τη γνωστή
κοιλιοκάκη.
Από θρεπτικής άποψης είναι μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου , μαγνησίου, χαλκού, και φυτικών ινών. Περιέχει δύο φλαβονοειδή τη ρουτίνη και την κερκετίνη, με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Ίσως όμως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη του, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης και της λυσίνης. Για το λόγο αυτό οι Νιφάδες Φαγόπυρου αποτελούν εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν τρώνε κρέας ή ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.
Από θρεπτικής άποψης είναι μια πολύ καλή πηγή μαγγανίου , μαγνησίου, χαλκού, και φυτικών ινών. Περιέχει δύο φλαβονοειδή τη ρουτίνη και την κερκετίνη, με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Ίσως όμως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη του, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης και της λυσίνης. Για το λόγο αυτό οι Νιφάδες Φαγόπυρου αποτελούν εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν τρώνε κρέας ή ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου