ΥΛΙΚΑ
· 1 κουτ. βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο όταν αφρίσει ρίχνω τα αχλάδια Τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ρίχνω τα αμύγδαλα και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι τα αχλάδια να καραμελώσουν. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζω με τριμμένο μοσχοκάρυδο. (Δεν τα σκεπάζω για να μην μαλακώσουν).
· 1 κουτ. βούτυρο
· 3 - 4 αχλάδια (ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από τα
κουκούτσια και κομμένα φέτες -τα ραντίζω αμέσως με χυμό από ½ λεμόνι, για να
μην μαυρίσουν-)
· 2 κουτ. σούπας
καστανή ζάχαρη
· 3 κουτ. σούπας
φιλέ αμυγδάλου
·
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο όταν αφρίσει ρίχνω τα αχλάδια Τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ρίχνω τα αμύγδαλα και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι τα αχλάδια να καραμελώσουν. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζω με τριμμένο μοσχοκάρυδο. (Δεν τα σκεπάζω για να μην μαλακώσουν).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου