Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το κόκκινο πιπέρι σε αντίθεση με το τι θεωρεί πολύς κόσμος, είναι ευεργετικό για στομαχικές διαταραχές, όπως το έλκος στομάχου.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης καταστρέφει τα παθογόνα μικρόβια και παράλληλα προάγει την έκκριση συγκεκριμένων προστατευτικών γαστρικών υγρών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη του. Η κυριότερη ιδιότητά του είναι ότι περιέχει την ουσία καψαϊσίνη. Η καψαϊσίνη είναι μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Σχετίζεται με μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, μειωμένη πιθανότητα θρομβώσεων και γενικότερα καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Αν λοιπόν θέλετε τα φαγητό λίγο πιο πικάντικο προτιμείστε. Δώσετε και γεύση αλλά και ποιότητα στο πιάτο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου