Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΛΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια σημαντική πηγή ασβεστίου. Είναι ότι πρέπει για όσους έχουν αλλεργίες στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Μπορούμε λοιπόν να το προσφέρουμε στα παιδιά -ιδιαίτερα αν αυτά αντιμετωπίζουν διατροφικές ευαισθησίες ή ψευδοαλλεργίες, ομοίως είναι κατάλληλο και για τη μητέρα που θηλάζει και χρειάζεται  κόψει τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή της. Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας, δεν περιέχει λακτόζη -ότι καλύτερο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη-, δεν περιέχει γλουτένη, δεν περιέχει χοληστερίνη, με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών.   

Το Μούσλι με φρούτα του δάσους χωρίς ζάχαρη περιέχει  νιφ. βρώμης, αποξ. φρούτα (σουλτανίνες, σύκα, μήλα, σμέουρα, βερύκοκα, φραγκοστάφυλο, χουρμάδες, δαμάσκηνα, αχλάδια, φράουλες), νιφάδες ντίνκελ, μέλι, ηλιόσπορους, κ.α.. Το μούσλι προέρχεται από την Ελβετική  λέξη mus που σημαίνει «μείγμα» και είναι το δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο με βάση τις νιφάδες βρώμης, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου