Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΕΧΡΙ

Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε ότι το κεχρί ήταν το καταλληλότερο είδος για την τροφή τους». Όπως όλα τα δημητριακά περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι και 18% το κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει  επίσης μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο  καθώς  δεν περιέχει γλουτένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου