Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες
του συμπλέγματος Β, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα. Ο Πυθαγόρας
το πρότεινε στους μαθητές του ως την ιδανική τροφή: «θεωρούσε ότι το κεχρί ήταν
το καταλληλότερο είδος για την τροφή τους». Όπως όλα τα δημητριακά περιέχει σύνθετους
υδατάνθρακες και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητος (12%-14% τα δημητριακά, 16% το ρύζι
και 18% το κεχρί), ελάχιστα αλλά ωφέλιμα λιπίδια και άφθονες φυτικές ίνες, ενώ
είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει επίσης μαγγάνιο,
φώσφορο και μαγνήσιο καθώς δεν περιέχει γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου