Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ

Οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικές ουσίες. Αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών Α και C. Ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να σας προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών σας.
Εντάξτε στη διατροφή σας πιπεριές.
Αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως:
Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις, Βιταμίνη C, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.
Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Βήτα-καροτίνη και Λυκοπένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου