Το ακτινίδιο αποτελεί
εξαίρετη πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Ε και είναι φρούτο με ιδιαίτερα
χαμηλή θερμιδική αξία, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Επίσης αυτές οι Βιταμίνες με τη σειρά τους επιβραδύνουν
την διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές.
Άλλες πολύ σημαντικές
βιταμίνες που βρίσκουμε στο ακτινίδιο, είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β,
οι οποίες βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και
το φυλλικό οξύ, το οποίο παρεμποδίζει τις γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.
Η καθημερινή κατανάλωση ακτινιδίων, δρα ευεργετικά για
την καρδιά μας. Το ακτινίδιο είναι περισσότερο αποτελεσματικό σε σύγκριση με
την ασπιρίνη, που καταναλώνουμε προληπτικά για την προστασία της καρδιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου