Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σε τι βοηθάει το γκρεϊπ-φρουτ στον ανθρώπινο οργανισμό?

Σε τι βοηθάει το γκρεϊπ-φρουτ στον ανθρώπινο οργανισμό?
Αποτρέπει τις πέτρες στα νεφρά
Για την πρόληψη και την εξάλειψη των λίθων των νεφρών, το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς περιέχει ορισμένες ενώσεις, οι οποίες συμβάλλουν στον σχηματισμό τους. Η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ καθημερινά μειώνει το επίπεδο του pH των ούρων, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο του σχηματισμού λίθων στους νεφρούς.
Υγεία του δέρματος
Το γκρέιπφρουτ έχει ποσότητα αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Α, η οποία όχι μόνο ενυδατώνει το δέρμα σας, αλλά προλαμβάνει και παθήσεις, όπως η ακμή, η ψωρίαση και η ξηρότητα.
Απώλεια σωματικού βάρους Το γκρέιπφρουτ όχι μόνο είναι ένα φρούτο χωρίς λιπαρά, αλλά έχει υψηλή ποσότητα χημικών ενώσεων, που βοηθούν στην καύση του αποθηκευμένου λίπους στο σώμα. Αυτές οι ενώσεις ρυθμίζουν το επίπεδο της ινσουλίνης στο σώμα και σας βοηθούν να διατηρείτε το μεταβολικό σας ρυθμό σταθερό.
Μειώνει τη χοληστερίνη
Το κόκκινο γκρέιπφρουτ μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα. Καταναλώνοντας γκρέιπφρουτ καθημερινά μειώνετε επίσης την ποσότητα των τριγλυκεριδίων.
Καταπολεμάει την αρθρίτιδα
Ο χυμός από γκρέιπφρουτ και μηλόξυδο είναι μια καταπληκτική λύση για εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι πάσχουν από αρθρίτιδα. Το γκρέιπφρουτ έχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο διασπά το ανόργανο ασβέστιο στο εσωτερικό του σώματος. Η συσσώρευση ανόργανου ασβεστίου στις αρθρώσεις προκαλεί αρθρίτιδα.
Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό
Το σαλικυλικό οξύ στο γκρέιπφρουτ λειτουργεί επίσης ως αντισηπτικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή αντισηπτικών σπρέι που χρησιμοποιούνται για μυκητιακές και βακτηριακές λοιμώξεις.
Βελτιώνει την όραση
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροζ και του κόκκινου γκρέιπφρουτ συμβάλλουν στην βελτιώση της όρασής σας. Η βήτα-καροτίνη, η βιταμίνη Α, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και η ξανθίνη που περιέχει το γκρέιπφρουτ είναι σημαντικά συστατικά για τη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου