Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΒΙΟ


3 ποτήρια αλεύρι manitoba bio
 2 ποτήρια ζάχαρη χρυσή ή ντεμεράρα bio 
1 ποτήρι ελαιόλαδο bio 
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι bio 
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
 ξύσμα από ένα λεμόνι bio 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια bio 
1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ. κανέλα 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου