Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΓΙΑΣ

Νιφάδες σόγιας για πρωϊνό ή ελαφρύ γεύμα. Eίναι θρεπτικές, καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, ψευδάργυρου και σεληνίου. Κατάλληλες για χορτοφάγους και αθλητές. Όσοι προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, αλλά και οι χορτοφάγοι, ξέρουν εδώ και χρόνια ότι τα τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες σόγιας αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες η ευεργετική επίδραση της σόγιας στο καρδιαγγειακό σύστημα. Φαίνεται πως, χάρη στις ισοφλαβόνες, η σόγια μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, την πίεση, ενώ είναι πιθανό να αποτρέπει την αθηροσκλήρωση. Συνοδεύεται με γάλα και γιαούρτι, ροφήματα σόγιας, χυμούς φρούτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου