Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
60 αμπελόφυλλα φρέσκα bio
2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα bio
1 φλυτζ. ελαιόλαδο  bio
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα bio
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  bio
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο bio
1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο bio
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο bio
2 λεμόνια (ο χυμός τους)bio
2 κ.σ. κουκουνάρι
4 κ.σ. σταφίδα μαύρηbio
αλάτι
πιπέρι
Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και αυτό. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία . Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μυρωδικά , αλάτι και πιπέρι .
Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε 3 -4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και τα κοτσάνια από τα μυρωδικά μας ή μερικά αμπελόφυλλα, για να μην μας αρπάξουν τα ντολμαδάκια.
Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση κοντά στο κοτσάνι , διπλώνουμε από δεξιά και από αριστερά το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κοντά το ένα με το άλλο για να μην ανοίξουν.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και νερό να καλύπτει ίσα ίσα τα ντολμαδάκια. Βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα, να σκεπάζει τα ντολμαδάκια.
Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι
Ελέγχουμε ενδιάμεσα μήπως έχει χαθεί το νερό και συμπληρώνουμε λίγο νερό ζεστό ακόμη. Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου