Το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών
του.
Χωνεύεται εύκολα, γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του
στομάχου, και δεν φουσκώνει. Συμβάλει στην
θεραπεία του γαστρικού έλκους. Είναι το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη
των παιδιών μετά το μητρικό.
Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυϊκού συστήματος γιατί
είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο. μέσω του
κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται μεταλλικά στοιχεία, όπως το
ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη
απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Αυτό το πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος
είναι που το κάνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και
της οστεοπόρωσης συγκριτικά με το αγελαδινό.
Είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο.
Συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D,
νιασίνη). Είναι το γάλα με τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας
έτσι τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρυνση.
Το Ποπ δίκοκκου σίτου έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επιπρόσθετα, έχει διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών και υψηλή
περιεκτικότητα του αμινοξέος λυσίνη και βιταμινών A, B, C και Ε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου