Καυτερή ή γλυκιά, πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη, ωμή ή μαγειρεμένη η πιπεριά
προσφέρει γεύση και χρώμα στη σαλάτα σας και όχι μόνο. Εκτός όμως από πικάντικη
και γευστική φαίνεται ότι είναι και υγιεινή, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες
που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και σε συστατικά, που μπορούν να μας βοηθήσουν
στην απώλεια βάρους και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εντάξτε στη διατροφή σας πιπεριές όλων των χρωμάτων για να έχετε περισσότερα οφέλη.
Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φoλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως:
* Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις
* Βιταμίνη C, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καταρράκτη
* Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος
* Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
* Βήτα-καροτίνη.
Εντάξτε στη διατροφή σας πιπεριές όλων των χρωμάτων για να έχετε περισσότερα οφέλη.
Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φoλλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Και είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως:
* Βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση και προστατεύει από τις λοιμώξεις
* Βιταμίνη C, που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καταρράκτη
* Βιταμίνη Β6, που είναι ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος
* Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των ασθενειών των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
* Βήτα-καροτίνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου