Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η μαρουλοσαλά­τα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ, καθώς και σε αντιοξει­δωτικά συστατικά, τόσο από τα λαχανικά όσο και από το λαδολέμονο.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες  γι’ αυτό έχει και καρδιοπροστατευτική δράση. Το μαρούλι βελτιώνει σημαντικά την όραση. Περιέχει σουλφοραφάνη, μια οργανική ένωση που παρουσιάζει αντιδιαβητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Η «σκέ­τη» μαρουλοσαλάτα έχει αρκετές ίνες, αλλά λίγους υδατάνθρακες και μηδενικές πρωτεΐνες. Οι 2 φέτες ψωμί την εμπλουτίζουν με 20 γρ. υδατανθράκων καλής ποιότητας εφόσον
το ψωμί είναι ολικής άλεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου