Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ

Το σταφύλι είναι από τις πιο ευεργετικές δημιουργίες της φύσης. Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών έχουν μόλις 80kcal. Επομένως Σταφύλια και δίαιτα πάνε μαζί. 
Θεωρείται ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας  Είναι λούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο συστατικό ρεσβερατρόλη.

Το σταφύλι περιέχει φλαβονοειδή (γνωστά και ως βιταμίνη Ρ), τα οποία προστατεύουν την καρδιά και χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων, και κουερσιτίνη, η οποία προστατεύει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και από τον καρκίνο.

Tο σταφύλι επίσης ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων, μάχεται τα μικρόβια, αυξάνει την απορρόφηση του ψευδαργύρου, με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση των πληγών, ενισχύει τη γεύση και την όσφρηση, υποβοηθά την πέψη, αυξάνει τη σεξουαλική ικανότητα, προλαμβάνει την αρτηριακή υπέρταση, αναστέλλει την υπερτροφία του προστάτη, ανακουφίζει από αλλεργίες, βοηθά στην επούλωση των ελκών, και ενισχύει την πνευματική διαύγεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου