Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εκτέλεση . Πλένουμε τις ντομάτες καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, ενώ γεμίζουμε το νεροχύτη με κρύο νερό βρύσης.
Όταν αρχίσει και κάνει φυσαλίδες το νερό, βουτάμε τις ντομάτες για 1 λεπτό. Μετά τις βάζουμε στο κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο ξεφλουδίζονται πανεύκολα.


Χαράζουμε μία-μία ντομάτα με το μαχαίρι από την πίσω πλευρά (όχι του κοτσανιού) και βγάζουμε τη φλούδα της . Την κόβουμε στη μέση και πετάμε το μέρος που είναι το κοτσάνι και τυχόν κίτρινα μέρη.
Βγάζουμε τα σπόρια, χαράζοντας στα πλάγια τις ντομάτες και στύβοντας απαλά,  μέσα σε μπωλ.

Ρίχνουμε τις καθαρισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες μέσα σε μπλέντερ και τις λιώνουμε.

Βάζουμε τη λιωμένη ντομάτα σε κατσαρόλα.
Τα σπόρια και το χυμό που έμειναν στο μπωλ το περνάμε από σουρωτηράκι και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα, έτσι ώστε να μην πάνε χαμένα τα υγρά της ντομάτας.

Βράζουμε τη ντομάτα μαζί με το αλάτι, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της παρίπου 30-40 λεπτά σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά σε μέτρια φωτιά. Όταν φουσκώσει είναι έτοιμη.

Όταν είναι ακόμα ζεστός ο πελτές, τον βάζουμε σε βαζάκι και αφήνουμε  ένα εκατοστό χώρο να περισσεύει κι εκεί βάζουμε το  ελαιόλαδο. Το κλείνουμε και το βάζουμε ανάποδα. 
Θα το ανοίξουμε το χειμώνα!!! Αφού ανοιχτεί, συντηρείται στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!!
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου