8 στρογγυλά πράσινα κολοκυθάκια
8 κουταλιές ρύζι για γεμιστά (μπασμάτι κατά προτίμηση)
2 κρεμ. κόκκιν. ξερά και 4 - 5 φρέσκα κρεμμύδια
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας χυμό ντομάτας.
δυόσμος και άνηθος ψιλοκομμένος (μπόλικο)
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Γέμιση: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το ρύζι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα και αν τσεγνώσει το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό. Κόβουμε "καπέλο" στο σημείο γύρω από το κοτσάνι και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τα κολοκύθια Τα γεμίζουμε, όχι ως πάνω, κλείνουμε το "καπάκι" Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό και λάδι, όχι περισσότερο από ένα φλυτζάνι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1,5 με 2 ώρες.
Αυγολέμονο: Βγάζουμε αρκετό ζουμί από την κατσαρόλα και σε μπολ. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το ζουμί. Βάζουμε αλατοπίπερο και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα καλά να πάει παντού το αυγολέμονο και να μην σταθεί και πήξει.
8 κουταλιές ρύζι για γεμιστά (μπασμάτι κατά προτίμηση)
2 κρεμ. κόκκιν. ξερά και 4 - 5 φρέσκα κρεμμύδια
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας χυμό ντομάτας.
δυόσμος και άνηθος ψιλοκομμένος (μπόλικο)
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Γέμιση: Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το ρύζι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα και αν τσεγνώσει το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό. Κόβουμε "καπέλο" στο σημείο γύρω από το κοτσάνι και με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα από τα κολοκύθια Τα γεμίζουμε, όχι ως πάνω, κλείνουμε το "καπάκι" Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 1 1/2 ποτήρι νερό και λάδι, όχι περισσότερο από ένα φλυτζάνι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1,5 με 2 ώρες.
Αυγολέμονο: Βγάζουμε αρκετό ζουμί από την κατσαρόλα και σε μπολ. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το ζουμί. Βάζουμε αλατοπίπερο και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα καλά να πάει παντού το αυγολέμονο και να μην σταθεί και πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου