Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα τους σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά καθιστούν τα σπόρια του λιναριού μια σύγχρονη θαυματουργή τροφή η οποία δεν θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας.
Ο λιναρόσπορός και το λινέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε α – λινολενικό οξύ, ένα απαραίτητο για τον άνθρωπο θρεπτικό συστατικό της κατηγορίας των ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία είναι παρόμοιας θρεπτικής αξίας με αυτά των λιπαρών ψαριών (όπως το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος).
Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγγανίου, φολικού οξέως, βιταμίνης Β6, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου και χαλκού. Οι φυτικές ίνες του λιναρόσπορου έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα, να ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης, να προάγουν την υγεία του παχύ εντέρου και να βοηθούν κατά της δυσκοιλιότητας.


Ο λιναρόσπορος έχει μια ελαφριά γεύση καρυδιού. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να τον προσθέσετε στα τρόφιμα που ήδη τρώτε:

·  Προσθέστε λιναρόσπορο στα δημητριακά σας ή στη βρώμη στο πρωινό.

·  Προσθέστε ένα κουταλάκι αλεσμένου λιναρόσπορου στη μουστάρδα ή στη μαγιονέζα που αλείφετε σε σάντουιτς σε ένα γεύμα.

·  Μίγμα λιναρόσπορου σε χυμό ή smoothies.

·  Πασπαλίστε σε σαλάτες ή σούπες.

·  Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο στο γιαούρτι σας.

·  Προσθήκη λιναριού σε σάλτσες ντομάτας ή κατσαρόλας.

·  Προσθήκη λιναρόσπορου σε κεφτέδες ή ρολό.

Ο λιναρόσπορος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παίρνουμε φυτικές ίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου