Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ-ΣΠΑΝΑΚΙ-ΡΟΚΑ



Μαρινάρουμε για αρκετές ώρες φέτες από βρασμένο παντζάρι σε χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Σερβίρουμε με ρόκα, σπανάκι, τριμμένη καρυδόψιχα και προεραιτικά τριμμένο τυρί, κατά προτίμηση μπλε.

Το παντζάρι αποτελεί ένα ακόμη «φάρμακο» της φύσης, που βοηθά εναντίον πολλών παθήσεων και είναι ευεργετικό για την υγεία μας.

Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου