- 250gr μαργαρίνη από ελαιόλαδο bio
- 350gr ζάχαρη χρύση bio
- 4 αυγά bio
- 1 κούπα γάλα bio
- χυμό από 1 πορτοκάλι bio
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι bio
- 500gr αλεύρι T 550 bio
- 5 κουτ. σούπας κακάο biο
Βάζουμε τη
ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180°C για 1 ώρα στον αέρα. Ξεφορμάρουμε
το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσσο: 150gr κρέμα γάλακτος bio - 200gr κουβερτούρα bio.
Σε κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα
κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε
με το σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει
η θερμοκρασία του και να πήξει ελαφρώς.
Περιχύνουμε
το γλάσσο πάνω στο κέικ. Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου