Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΙΟ


  • 250gr μαργαρίνη από ελαιόλαδο bio
  • 350gr ζάχαρη χρύση bio
  • 4 αυγά bio
  • 1 κούπα γάλα bio
  • χυμό από 1 πορτοκάλι bio
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι bio
  • 500gr αλεύρι T 550 bio
  • 5 κουτ. σούπας κακάο biο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το κακάο.
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα στον αέρα. Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσσο: 150gr κρέμα γάλακτος bio - 200gr κουβερτούρα bio.
Σε κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του και να πήξει ελαφρώς.
Περιχύνουμε το γλάσσο πάνω στο κέικ. Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου