Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΖΑΧΑΡΗ ΝΤΕΜΕΡΑΡΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ

Zάχαρη Ντεμεράρα είναι Κρυσταλική από ζαχαροκάλαμο το ίδιο και η χρυσή. 
Η Ντεμεράρα έχει ξεχωριστό άρωμα και γεύση μελάσας. Προσθέτει υφή και κρεμώδη γεύση στα γλυκά, στα ροφήματα και στα αρτοσκευάσματα.
Με Ανοικτό χρυσαφί - καφετί χρώμα από χυμό ζαχαροκάλαμου.Ο χυμός θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί, εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται σκουπίδια και στεγνώνει η ζάχαρη.
Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουιάνα, όπου παρασκευαζόταν αρχικά.
Κατά τη Παρασκευή της ζάχαρης το ζαχαροκάλαμο διαχωρίζεται σε σουκρόζη και μελάσες. Η σουκρόζη αποτελεί τη γνωστή σε όλους μας ζάχαρη (άσπρη) ενώ η μαύρη ζάχαρη αποτελείται από 90% άσπρη ζάχαρη «περικυκλωμένη» από μελάσα, η οποία δίνει και στη μαύρη το χρώμα της.
Η μαύρη ζάχαρη έχει 380 θερμίδεςανά100 γραμμάρια ενώ η άσπρη 387. Περιέχει ελαφρώς μεγαλύτερες ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά. Η μαύρη δεν είναι χημικά επεξεργασμένη και γι’αυτό έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου