Zάχαρη Ντεμεράρα είναι Κρυσταλική από ζαχαροκάλαμο το ίδιο και η χρυσή.
Η Ντεμεράρα έχει ξεχωριστό άρωμα και γεύση μελάσας. Προσθέτει υφή και
κρεμώδη γεύση στα γλυκά, στα ροφήματα και στα αρτοσκευάσματα.
Με Ανοικτό
χρυσαφί - καφετί χρώμα από χυμό ζαχαροκάλαμου.Ο χυμός
θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί,
εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται σκουπίδια και στεγνώνει η ζάχαρη.
Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουιάνα, όπου
παρασκευαζόταν αρχικά.
Κατά τη Παρασκευή της ζάχαρης το ζαχαροκάλαμο διαχωρίζεται σε σουκρόζη και μελάσες.
Η σουκρόζη αποτελεί τη γνωστή σε όλους μας ζάχαρη (άσπρη) ενώ η μαύρη ζάχαρη αποτελείται
από 90% άσπρη ζάχαρη «περικυκλωμένη» από μελάσα, η οποία δίνει και στη μαύρη το
χρώμα της.
Η μαύρη ζάχαρη
έχει 380 θερμίδεςανά100 γραμμάρια ενώ η άσπρη 387. Περιέχει ελαφρώς μεγαλύτερες
ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά. Η μαύρη δεν είναι χημικά επεξεργασμένη και γι’αυτό
έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου