Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

1 ποτήρι νερού ρύζι
1 φλ. Τσαγιού συκωτάκια κοτόπουλο ψιλοκομμένα
1 πράσο (μόνο το άσπρο κομμάτι)

1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλ. Τσαγιού Κασίους
1/4 φλ. Τσαγιού σταφίδες
2 κ. σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
1/4 φλ. Τσαγιού κουκουνάρι
3 κ. σούπας βούτυρο
½ φλ. Τσαγιού μαυροδάφνη
1 ποτήρι νερού ζωμό από κοτόπουλο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τα βερίκοκα, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε για 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο ανακατεύουμε ένα λεπτό και προσθέτουμε τα συκωτάκια .Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι, τα Κάσιους, τις σταφίδες , τα βερίκοκα και τα κουκουνάρια .Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κρασί , μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ζωμό και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να ψηθεί το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου